I muzički festival dečijih pesama “Uvertira“- Deca pevaju dečije pesme! Dođite da se družimo, pevamo, zabavljamo, pronađemo najboljeg i vratimo dečiju muziku tamo gde joj je i mesto, među decom!

Ideja za nastanak ovog festivala je potekla od prezasićenosti naše dece raznom i nekvalitetnom muzikom koja je sve više zastupljena. Neprimereni tekstovi, neadekvatna melodija, nekvalitetno pevanje, nepristojni scenski nastupi ili besmislene reči su samo neki od nepoželjnih elemenata u muzici koju deca danas najčešće slušaju. Muzika je jedan od bitnih činilaca svakodnevnog života i kao takva ima veoma veliki uticaj na razvoj svakog deteta. Vrlo često se deca poistovećuju sa svojim muzičkim idolima. Ponekad nam se to čini bezazleno i naivno, ali deca brzo odrastu, i svoj muzički ukus formiraju na osnovu pogrešnih uzora.

Iz ovih razloga i iz velike želje da se to promeni, Muzičko-edukativna radionica „Uvertira“ je došla na ideju da organizuje I festival dečije pesme „Uvertira“ gde će deca pevati o ljubavi, druženju, žurkama, problemima, ali u skladu sa njihovim godinama. Festival je namenjen deci uzrasta od 4 do 14 godina koji će se takmičiti pevajući dečije pesme. Dečije pesme podrazumevaju opus pesama čije su melodije, tekst i muzika, primereni dečijem izvođenju.

Propozicije za festival podrazumevaju da se na audiciji izvode dve dečije pesme a capella ( bez instrumentalne pratnje). Ukoliko se uspešno prođe audicija, sledeća etapa je polufinalno takmičenje. Prijavljivanje na festival kao i audicija je besplatna, a nakon prolaska u polufinale se plaća simbolična kotizacija za dalje takmičenje. U finalu će se takmičiti oni najbolji, koji će biti odabrani od strane stručnog žirija na polufinalnim večerima. Finale festivala “Uvertira” će biti održano u februaru/martu 2017. godine, gde će učesnici- finalisti pevati zadatu kompoziciju koju će izabrati stručni žiri u skladu sa vokalnim mogućnostima deteta, ali i prema njihovom temperamentu. Zadate kompozicije će finalisti pripremati sa stručnim timom u prostorijama Muzičko-edukativne radionice ”Uvertira”. Bitno je napomenuti da je priprema učesnika za finale besplatna! Pripreme za finale podrazumevaju pevačke probe , rad na scenskom nastupu, probe sa instrumentalnom pratnjom ili matricom kao i rad na samopouzdanju pevača kako bi što bolje izveli svoje kompozicije, ostavili pozitivan utisak na žiri i publiku i iskazali svoj talenat. Finalistima i pobedniku biće obezbeđene vredne nagrade!

Na nama je velika odgovornost, a vi ste tu da nam pomognete da izaberemo najboljeg!